in

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışırken işvereni tarafından çıkarılıp işsiz kalan işçilerin mağduriyetlerini bir nebze gidermek için sağlanan işsizlik maaşı başvurusu başvuru işlemleri biraz karışık gelebilir. İşsizlik maaşı başvurum ne zaman sonuçlanır ve işsizlik maaşı hesabıma ne zaman yatar diyorsanız bu yazımızı okumanızı öneririz.

İşsizlik başvurunuzu yapmak için, işten çıkış tarihinden itibaren 1 ay içinde İŞKUR’a işsizlik maaşı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. İŞKUR İşsizlik maaşı başvurularını inceleyip sonuçlandırması genellikle 10 ila 15 gün sürmektedir. Fakat yoğunluk durumuna göre bu süre 1 ayı da bulmaktadır.

İşsizlik maaşı başvuru süreci;

1- İşten çıkarıldıktan sonra 1 ay içinde İŞKUR‘a internet üzerinden veya kuruma giderek başvuru yapılır.

2-Eğer işten çıktıktan hemen sonra başvurduysanız başvurunuz 10 gün askıda kalır. Bunun nedeni işten çıkış bildirgenizde ki çıkış kodunun veya yanlış bildirilen primlerin düzeltilmesi için işverene 10 gün süre tanınmasıdır. Bu 10 günlük sürede başvurunuz askıda bekletilmektedir.

3-Başvurunuz değerlendirilmek üzere tekrardan işleme alınır.İşlem sırasına alınan başvurunuz başvuru yoğunluğuna göre sonuçlandırılıp tarafınıza SMS ile bildirilir.

Dilekçe durumlarının anlamları nedir?

  • Tekleştirmeye hazır değil: İşleminiz SGK çıkışınızdan itibaren 10 gün geçmediği için askıdadır. 10 gün sonra işleme alınacaktır
  • Yeniden Başlatılmayı Bekleyen: Daha önce işsizlik maaşı almışsanız ve yeni bir işe başladıysanız maaşınız dondurulmuştur. Yeni bir başvuru yaptığınızda yeniden işsizlik maaşı şartlarını taşımıyorsanız kalan Maaşınızı  almaya devam edersiniz. Bu aşamada işleminiz yönetici tarafından işlem yapılmayı bekliyordur.
  • Red Bekleyen: Başvurusu sırasında işten ayrılış tarihini yanlış doldurduysanız işleminiz red bekleyenlerde askıda kalır.
  • Bildirgesi Oluşmuş Onaya Girmemiş: Başvuru işleminiz alınmış, kurum tarafından onaylanmak üzere beklemektedir.
  • İşlem görmemiş: Başvurunuz alınmış olup işlem yapılmak üzere kurumca sıraya girmiş durumdadır.
  • Yeniden Başlatılmış: Daha önce hak kazandığınız işsizlik maaşınız kaldığı yerden devam ettirilecektir.
  • Nihai Red: Maaş başvurunuz için yeterli gününüz yoktur.
  • Bildirgesi Oluşmuş, Onaya Girmiş: Bildirgesi oluşmuş kısmı Başvurunuz sorunsuz bir şekilde yapıldığı. Onaya girmiş kısmı ise işleminizin sonuçlandırılmak üzere işlem sırası beklediğini veya işleminizin sonuçlandığı anlamına gelir.

İŞKUR İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU LİNKİ

Yandex Mail Hesabı Hızlı Nasıl Silinir?

En İyi Fethiye Ücretli ve Ücretsiz Kamp Alanları