in ,

Windows 7 Tam Ekran Windows 10 Yükseltme Uyarıları Göstermeye Başlıyor

Windows 7 Tam Ekran Windows 10 Yükseltme Uyarıları Göstermeye Başlıyor

Kullanıcılar bugün Windows 7’de oturum açtıklarında, işletim sisteminin artık desteklenmediğini, virüslere karşı savunmasız olduklarını ve tümünü düzeltmek için Windows 10’a yükseltmeleri gerektiğini bildiren tam ekran bir uyarı görürlerse şaşırmamalıdırlar.

Dün, 14 Ocak 2020, Windows 7 resmen kullanım ömrünün sonuna geldi , yani artık desteklenmeyecek, ücretsiz güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri alacak.

Kullanıcıları uyarmanın ve aynı zamanda Windows 10’u tanıtmanın bir yolu olarak Microsoft, Aralık 7 KB4530734  Aylık Toplama’ya EOSNotify adlı bir program yükledi  .

O zamandan beri, bir Windows 7 kullanıcısı bilgisayarına her giriş yaptığında ve her gün öğle saatlerinde,% windir% \ system32 \ EOSNotify.exe programını başlatan zamanlanmış bir görev başlatıldı.

Tarih 15 Ocak 2020’ye ulaştıktan sonra, uykuda kalmak ve hiçbir şey göstermek yerine, dünyadaki tüm Windows 7 makinelerinde masaüstü dahil tüm ekranınızı kapsayan tam ekran uyarıları göstermeye başladı. Aşağıda gördüğünüz şey, uyarı tüm ekranı kapladığı için görüntülendiğinde monitörünüzde göreceğiniz tek şeydir.

 

 

 

 

 

 

Okumak için zamanı olmayan kullanıcılar , uyarıyı kapatmak ve daha sonraki bir tarihte tekrar gösterilmesini sağlamak için ” Bana daha sonra hatırlat” düğmesini tıklayabilirler.

Kullanıcılar bu uyarıyı bir daha görmek istemezse, ‘Bir daha hatırlatma ‘ düğmesini tıklayabilirler.

Bu uyarıyı henüz göstermemiş kullanıcılar için, aşağıdaki kayıt defteri anahtarını ilk etapta görüntülenmesini önlemek için yapılandırabilirler.

[HKEY_CURRENT_USER \ Yazılım \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ EOSNotify]
“DiscontinueEOS” = dword: 00000001

Sıklıkla Windows 7’nin desteklenmediğini bildiğimiz bilgisayarları kullanan çoğumuzun birçoğunun hiçbir fikri yoktur.

Bu uyarı olduğu kadar can sıkıcı ve müdahaleci olduğu için, herkesin sistemlerinin artık yeterince korunmayacağını bilmesini sağlamak için bunu görüntülemek mantıklıdır .

2020 Yılı Bedelli Askerlik Ücreti Açıklandı

Kadınları mutlu etmenin 7 yolu