in

Visual Studio ile C# Öğreniyorum

Publisher Müge Günay

Course Language Turkish

Dünya’yi sarsan Korona virüs nedeniyle, eğitime katkı olması amacıyla kurs 1 ay ücretsizdir.

Sağlıcakla..

Bilgisayar Mühendisiyim. Aynı zamanda Meslek Teknik ve Anadolu Lisesinde Bilişim Teknolojileri öğretmenliği yapmaktayım. Bunun yanı sıra Robotik Kodlama konusunda özel ders vermekteyim.  Bu kurs müfredata uygun olarak hazırlanmış olup, C sharp ile kodlama yapmayı temelden öğretmeyi hedeflemektedir.

Visual Studio, birçok programlama dilini kullanarak program, uygulama ya da web sitesi yapabileceğiniz bir IDE yani entegre geliştirme ortamıdır. Microsoft Windows için bilgisayar programları, web siteleri, web uygulamaları, web hizmetleri ve mobil uygulamalar geliştirmek için kullanılır.

Visual Studio, Windows API, Windows Forms, Windows Presentation Foundation, Windows Store ve Microsoft Silverlight gibi Microsoft yazılım geliştirme platformlarını kullanır. Hem yerel kod hem de yönetilen kod üretebilir.

Visual Studio, farklı programlama dillerini destekler ve dile özgü bir hizmet olması koşuluyla, kod düzenleyicisinin ve hata ayıklayıcının hemen hemen tüm programlama dillerini desteklemesine olanak tanır. Yerleşik diller arasında C, C ++ ve C ++ / CLI (Visual C ++ ile), VB.NET (Visual Basic .NET ile), C # (Visual C # ile), F # ve TypeScript bulunur.

C#, yazılım sektörü içerisinde en sık kullanılan iki yazılım dili olan C ve C++ etkileşimi ile türetilmiştir. Ayrıca C#, ortak platformlarda taşınabilir bir (portable language) programlama dili olan Java ile pek çok açıdan benzerlik taşımaktadır . En büyük özelliği ise .Net Framework platformu için hazırlanmış tamamen nesne yönelimli bir yazılım dilidir.

KURS İÇİN TIKLA

Google Dart/Flutter’ı Hızlı ve Eğlenceli Yoldan Öğren

E-ticaret Yapanlar İçin Facebook & Instagram Reklamları