in

Ünlü isimlerin Twitter hesaplarına siber saldırı

İş dünyasının iki ünlü ismi olan Elon Musk ve Bill Gates’in sosyal medya hesaplarında gece saatlerinden itibaren olağandışı paylaşımlar yapılmaya başladı. Teknoloji dünyasının iki önemli isminin hesaplarından Bitcoin ile ilgili çekiliş paylaşımı yapılarak verilen linklere tıklanılması istendi. Bu son dakika gelişmesi üzerine sosyal medya kullanıcıları Elon Musk ve Bill Gates’in Twitter hesabı hacklendi mi? sorusuna ilişkin bilgi araştırmaya başladı.

Hacklenen hesaplar

@elonmusk @Bitcoin @Ripple @Tronfoundation

@kucoincom @binance @bitfinex @Gemini

@SatoshiLite @CoinDesk

Tabii olayların başında olay, Binance’ın hesabıyla sınırlı değildi. Binance’den sonra CEO Changpeng Zhao’nun hesabı da ele geçirildi. Benzer şekilde, Zhao’nun açıklaması sahte bir kampanyaya yönlendirildi.

ABD merkezli kripto para borsası Gemini de olaylardan payını aldı. Dolandırıcılar ayrıca Winklevoss kardeşlere ait olan borsa resmi hesabına da erişebildi. Diğer hesaplar gibi yatırımcıların Bitcoin’lerini çalmayı amaçlayan bir siteye bağlantı bu hesaptan verildi.

HESAPLAR BİR BİR SALDIRIYA UĞRADI

Bilgisayar korsanlarının hacklediği son hesap Gemini’nin hesabı değildi! Bu borsadan sonra, önde gelen başka bir kripto para birimi borsa KuCoin hesabına yetkisiz erişim de sağlandı. Daha sonra, kripto alanı alanındaki en büyük medya kuruluşu CoinDesk, Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Tron’un kurucusu Justin Sun, Tron’un resmi hesabı, Elon Musk, Bill Gates Ripple ve Twitter CEO’su Jack Dorsey de hacklenenler arasında oldu!

ELON MUSK’UN HESABINDAKİ ADRESE ON BİNLERCE DOLAR BİTCOİN GÖNDERİLDİ!

Tesla’nın CEO’su, ünlü girişimci Elon Musk’un Twitter hesabı bu dalgadan payını aldı. 3.64 BTC, Musk’un hesabından paylaşılan Bitcoin adresine gönderildi ve burada insanlardan hediye almak için Bitcoin göndermeleri istendi. Bu BTC’lerin toplam değeri cari fiyatlarla 33.500 dolardır.

TWITTER’IN BORSA DEĞERİ DÜŞTÜ

Dün gece yaşanan bu olay sonrası Twitter’ın borsa değeri yüzde 4’ün üzerinde düşüş yaşadı.

TWITTER CEO’SU DA HACK’LENMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in resmi Twitter hesabı hack’lenmiş, mikro blog platformu hesabı geri aldıktan sonra bu olaya neden olan sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

 

15 Temmuz Şehit ve Gazilerimizi Saygıyla Anıyoruz.

Bilişim Destek Hizmetleri