in ,

Bilişim Destek Hizmetleri

Firmalar Nerede Hata Yapıyor?

Bilgi teknolojileri IT elemanı iş ilanları nı incelediğimizde genelde tüm işletmelerin it elemanlarında hiçbir zaman ihtiyaç duyulmayacak gereğinden fazla özellikler aradığını görüyoruz. Bu ilana başvuran ve işe alınan adaylar birkaç sebepten dolayı kısa süre sonra yeni iş arayışına girmekte ya da işletmeler tarafından işine son verilmektedir.

Bunlardan ilki, işletme, ihtiyacının üzerinde özelliklere sahip bir adayı işe alırken, bir it outsouce firmasının deneyimine sahip olmadığından, benzer özelliklerdeki adayların oldukça üzerinde bir ücret skalasında maaş ödemeyi kabul etmekte, daha sonra bu maaşın yüksek olduğunu fark ederek yetkinliğe uygun maaş ödeyebileceği farklı bir it elemanı arayışına girmektedir.

İkincisi, ilanda ihtiyacın üzerinde özellikler aradığından, işe alınan it elemanı bir süre sonra mevcut yeteneklerini kullanamaması ve üstüne bildiklerini de unutması sebebi ile yeni iş arayışına girmektedir.


Doğru Adım İşi Uzmanına Bırakmak

Aday görüşmelerinde personelin ihtiyaca uygun teknik bilgiye sahip olup olmadığı, müşteri memnuniyetine önem verip vermediğ, çözüme odaklı çalışıp çalışmadığı, raporlama alışkanlığı ve benzeri bir çok konu değerlendirilmelidir. IT elemanı seçiminde doğru soruları sormak uzmanlık gerektirir. EBH, sizin için en doğru IT elemanı nı seçerek bu yükü üzerinizden alabilir.

Ünlü isimlerin Twitter hesaplarına siber saldırı

TOGG yerli otomobil iş başvurusu nasıl yapılır?