in ,

“U” vitamini nedir ne işe yarar nelerde bulunur?

“U” VİTAMİNİ

U vitamini bir vitamin değildir. Doğal olarak lahana türlerinde ve bazı yeşil sebzelerde bulunan, Metil metiyonin sulfonyum kloridi temsil eder.

-NELERDE BULUNUR?

Kırmızı ve beyaz lahanada bol miktarda bulunur.

-NEYE YARAR?

Mide ve bağırsak (kolon) kanserine karşı mükemmel bir koruyucu ve önleyicidir. Saraçoğlu; bağırsak yani kolon kanserinin ırsi olduğunu, ailesinde herhangi birinde bu rahatsızlık olanların, koruyucu olarak U vitamini almasını öneriyor. Ama tüketilecek lahananın seçiminin çok önemli olduğunu önemle vurgulayan saraçoğlu, doğal, tarlada yetişmiş, sarımsı yeşilimsi, iri beyaz lahanayı alın ve tüketin diyor. eylül ayı sonundan itibaren bu lahanaların tüketilmeye hazır oluyor.

Ayrıca lahananın tam olgunlaşmadan koparılmış olanlarının daha çok Gaz yapacağını ve olgun lahana seçiminin bu tür sorunu daha aza indireceğini de anlattı. Beyaz lahananın doğanın gerçek bir mucizesi olduğunu söyleyen bitki profesörü saraçoğlu vücutta bulunan toksinleri atmak içinde lahananın çok faydalı olduğunu anlattı. Vücuda bir şekilde almış olduğumuz toksinlerin çoğunluğu yağlarda depolanır ve kalp ,karaciğer gibi sorunlara nede olur.

-TOKSİN ATMAK İÇİN,DOLAŞIM BOZUKLUĞU İÇİN,Şeker HASTALARI İÇİN, TANSİYON HASTALARI İÇİN BEYAZ LAHANA KÜRÜ

– 4-5 adet lahananın Diş yaprakları
– yarım litre su

Lahananın yapraklarını yıkadıktan sonra ,kaynamakta olan yarım litre suya atın ve 15 dakika tencerenin ağzı kapalı olarak kaynatın ve ılındıktan sonra için.Bu kürü çok aşırı kilolu olanlar 7 gün, normal olanlar 5 gün uygulasın. 3 gün ara verin ve yine kilo durumuna göre 5 gün yada 7 gün her seferinde taze olarak hazırlayıp için ve toplam 21 gün bu kür uygulanmış olacak.

-KARA LAHANA:

Kara lahananın beyaz lahanaya göre Vitamin ve mineral bakımından çok daha zengindir. ancak içinde çok farklı etken maddeler bulunmaktadır. Karalahana mineral bakımından zengin olduğundan dolayı bünyesinde fazla miktarda tuz var demektir. dolayısıyla, kara lahana tüketince tansiyon yükselir. yani yüksek tansiyonu olanların dikkatli tüketmesi gerekir.

VPN Nedir? Ne işe Yarar

Burun Akıntısı En Hızlı Nasıl Geçer?