in

Kızlarla çekinmeden nasıl konuşulur?

Kızın gözünü yakala. Bunu başarmak için çok karmaşık ya da dramatik bir şey yapmana gerek yok; aslına bakılırsa karmaşık ve dramatik şeyler yapmaman gerekir. Sadece ona gülümse, hafifçe çarparak geçtiğin için ondan özür dile ya da bir an bak sonra gözünü kaçır ve yeterince zaman geçtikten sonra tekrar bak. Onu gördüğün saniye hemen selam vermek zorunda değilsin. Bunu yapmak yerine onun biraz seninle ilgili merak duyması için bekleyebilirsin. Kızı zaten tanıyorsan elbette kendini fazla ağırdan satma, doğrudan git ve selam ver. Kendine güveniyorsan neden kendini tanıtmayasın ki?

  • Kıza yaklaşırken kendine güvenen bir vücut dili kullandığından emin ol. Kıza yaklaşırken başını dik tut, ileri bak ve vücudunun duruşu iyi olsun.
  • Ona selam vermek için çok fazla beklersen kendini yok sayılmış hissedebilir.

Kendini tanıt. Tek yapman gereken “Merhaba, benim adım Can. Senin adın ne?” ya da “Ben Can. Tanıştığıma memnun oldum.” demektir. Ona ikinizin de girdiği ders gibi ortak olan bir noktanızla ilgili sorular sorarak da konuşmaya başlayabilirsin. Sana karşılık verip adını söylediğinde ona doğru uzanıp hafifçe elini sık. Bu konuda garip davranma. Elbette, bu sana biraz modası geçmiş bir şey gibi gelebilir ama olgun insanlar kendini bu şekilde tanıtır. Kızı zaten tanıyorsan doğrudan selam ver ve ona adını söylediğinden emin ol.

  • Kızın adını öğrendikten sonra onunla konuşurken adını birkaç kez kullanarak onunla konuşmaktan gerçekten keyif aldığını ve söylediklerini önemsediğini düşünmesini sağla. Adını bir ya da iki kez kullanman yeterlidir.

Kendin ol. Gevşe ve kızın senin gerçekten kim olduğunu görmesini sağla. Şapşal ve komik biriysen onu güldür. Daha ciddi biriysen ve şaka yapmak sana göre bir şey değilse ona bir sürü şaka yapmak yerine onunla çok fazla ciddi olmadan ilgi çekici ve anlamlı konulardan konuş. Ayrıca, nasıl senin onunla ilgili bir şeyler öğrenmen gerekiyorsa onun da seni tanıması için ona kendinle ilgili şeyler de söylemen gerekir. Bu, kendin olmanın bir parçasıdır. Ancak ne yaparsan yap zamanın tamamını kendinden bahsederek geçirmediğinden emin ol, kızdan biraz kendinden bahsetmesini iste, söyledikleri ilgini çekmese de gerçekten ilgini çok çekmiş gibi davran.

  • Unutma ki, kendin olman önemli olsa da insanlara “Önce onu tanıman gerek…” dedirten türdeki daha acayip özelliklerini gizli tut. Bir anda onu korkutmak istemezsin! Onun da ilgisini çekebilecek konulardan konuşmaya çalış.

Gülümse. Bu çok işe yarayabilir. Gülümsemek sohbetten keyif aldığını ve kendini rahat hissettiğini gösterir ve bu da kızın seninle konuşmaya devam etmesini sağlar. Dudaklarının hafifçe yukarı doğru kalktığı doğal bir ifadeyle gülümsemeye çalış ve gerektiği zaman daha büyük gülümse ve dişlerini göster. Her an gülümsemek zorunda değilsin ama konuşmanın başlarında gereken zamanlarda gülümsemek kıza kendini onaylanmış hissettirir. Kız komik bir şey söylerse gül.

  • Gülümsemek kızı rahatlatır ve onun söylediklerinden gerçekten hoşlandığını düşünmesini sağlar.
  • Her an gülümsememelisin, aksi takdirde gergin veya kendini zorluyormuş gibi görünebilirsin.

Kişisel konulara girmekten kaçın. Kızdan hoşlanıyorsan o zaman tabii ki amacın er ya da geç onu yakından tanımak olur ancak bu tanıştıktan saniyeler sonra onunla büyük annenin ölümünden sonra duyduğun üzüntüyle ilgili ya da sırtındaki kızarıklıkla ilgili detay vererek konuşman gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine, evcil hayvanların, sevdiğin müzik grupları ve hobilerin gibi kırıcı olmayan ve konuşması kolay olan hafif konulardan bahsetmeyi tercih et ve henüz birbirinizi gerçek anlamda tanımamışken kızın kendini rahatsız hissetmesine sebep olma. Onu önemsediğini gösterişsiz bir şekilde belli etmen onun bütün gününü güzelleştirebilir.

  • Başlangıçta hafif konular seçmek sıkıcı konular seçmen gerektiği anlamına gelmez. Sırf biraz kişisel olan bir konuyu konuşmaktan kaçınmak için hava durumuyla ilgili konuşmak zorunda değilsin. İnsanların hava durumuyla gerçekten ilgilendikleri bir yerde yaşıyorsan o zaman bu konu hakkında konuşabilirsin.
  • Konuşmanın akışını takip et. Bazen iki insan öyle bir başlangıç yapar ki birbirlerine beklediklerinden daha kısa bir sürede açılmaya başlarlar. Kız sana açılmaya başlarsa ve gerçekten sana güveniyorsa sen de kendini tutmaktan bir miktar vazgeçebilirsin.

Ortak noktalarınızı bul. Konuyu ikinizin de ilginizi çeken yöne doğru çekmeye çalış; Game of Thrones bağımlılığından bisiklete binme sevgine kadar her şeyi konuşabilirsin. Bunu yaparken ona en sevdiği beş müzik grubunu, sevdiği yemekleri, hobilerini veya ne tür sporlar yaptığını sormak zorunda değilsin. Konuşmanın akışına göre ikinizin de sevdiğini şeyler olup olmadığını anlayabilirsin ya da onun senin sevdiğin şeyleri fark etmesini sağlayabilirsin. Örneğin, konuşma arasında önceki gün A takımının maçına gittiğinden bahsedersen o da sana kendisinin de A takımının büyük bir hayranı olduğunu söyleyerek cevap verecektir.

  • Konuşurken “evet” ya da “hayır” cevaplarını doğuracak sorular sormak yerine açık uçlu sorular sorduğundan emin olarak sohbetin ilerlemesini sağla.
  • Tuhaf sessizliklerden sakın! Unutma: İşlerin tuhaf olup olmayacağı senin elinde, kendine güven ve elinden geldiğince sohbetin devam etmesini sağla.
  • Ortak bir noktanız yokmuş gibi hissedersen umutsuzluğa kapılma. Eğlenceli bir sohbeti yeterince uzun bir süre boyunca sürdürebilirsen sonunda ortak bir şeyler bulabilirsin.
  • Sonunda çok fazla ortak noktanız da çıkmayabilir ama yine de benzer karakterde ve düşüncede olduğunuz için anlaşabilirsiniz. Bu da çok iyi bir şeydir.
  • Sevdiğin bir müzik grubundan bahsettiğinde onun da bu grubu sevip sevmediğini sor; kendi ilgilendiğin şeylerden bahsederken onun ilgilendiği şeyleri de önemsediğini görmesini sağla.

Kız senin espri anlayışını fark etmeden ona şaka yoluyla takılma. Kızlara ciddiye alabilecekleri konularda özellikle de kilo, görünüş ve zekâ konusunda takılmamak en iyisidir. Kızla henüz yeni tanışıyorken kızın yanlış anlayacağı yorumları yapmamak özellikle önemlidir. Daha ilk konuşmanızda kızı derinden kırmayı başarırsan bu işin içinden sıyrılman çok zor olur.

  • Tedbiri elden bırakma. Esprini anlayacağından gerçekten emin olmadan ona takılma.
  • Davranışlarını takip et. Kız sana bir süredir şakayla takılıyorsa senin de ona takılman normaldir. Yalnızca senin şakalarının da onunkilerle aynı düzeyde olduğundan emin ol.

İşsizlik Maaşı 2020 Yılında Ne Kadar Oldu?

Kök Hücre Nedir? Kök Hücre Tedavisi Nasıl Yapılır

Kök Hücre Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır?