in

Google’ın Sensorvault’unun Yerinizi Paylaşmasını Engelleme

Google’ın Sensorvault’unun Yerinizi Paylaşmasını Engelleme

Google’ın konum geçmişi özelliğiyle ilişkili veriler görünür. Bu nedenle, konum geçmişini kullanmıyorsanız, iyisinizdir.

Bir iPhone’da, telefonunuz, örneğin Google Haritalar gibi, örneğin Google Haritalar’ı yüklemediyseniz ve konum geçmişi özelliğini etkinleştirmediyseniz, bu konum geçmişi verilerini Google’a göndermez.

Konum geçmişinin etkin olup olmadığını kontrol etmek için Google’ın web sitesindeki Etkinlik Geçmişi sayfasına gidin https://myaccount.google.com/activitycontrols ve telefonunuzda kullandığınız Google hesabıyla oturum açın. Hangi cihazlara ait konum bilgisi bulunduğunu Google’a bildirdiğini görmek için “Bu hesaptaki cihazlar” ın yanındaki oku tıklayabilirsiniz.

PC’de değilseniz, konum geçmişini Android telefonunuzdan da devre dışı bırakabilirsiniz. Android’de gömülü Ayarlar> Google> Google Hesabı> Veri ve kişiselleştirme> Etkinlik Kontrolleri> Konum Geçmişi> Ayarları Yönet ekranına gidebilirsiniz.

Konum geçmişini tamamen devre dışı bırakmak için, buradaki “Konum Geçmişi” kaydırıcısını devre dışı bırakın. Bu, konum geçmişi koleksiyonunu tüm cihazlarınızdan “Duraklatır”. Zaten toplanan veriler Google hesabınıza kaydedilmeye devam eder.

Huawei P Smart 2019 64 GB Özellikleri

1970 Türkiye’den fotoğraf karesi