in ,

DNS Önbellek Sıfırlama Resetleme Bat Dosyası İle

İşletim sistemleri ve DNS istemcileri işlemleri hızlandırmak için IP adresleri ve diğer DNS sonuçları gibi sonra tekrar kullanılabilecek bilgileri önbelleğe alır. Alınan bazı bilgiler probleme sebep olabilir ve güncellemeleri almanızı engeller. Bu da doğru IP’yi almanızı engeller. Alan adınızla tekrar doğru bir şekilde iletişim kurabilmeniz için önbelleğin temizlenmesi gerekmektedir. DNS önbelleğini temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Örneğimizde verdiğimiz gibi ipsorgu.com a yapılan bu girişte yukarıdaki aşamalar gerçekleşir. Aynı bilgisayar üzerinden yapılacak erişimlerde bu aşamalar tekrarlanmaz. Çünkü Sitenin DNS sunucu adresi alınmıştır ve bilgisayar hafızasında tutulur ve tekrar tekrar getirilmez. Bazen bu hafızadaki DNS sunucu adresleri eskir, web siteleri DNS değiştirirler veya başka şekillerde sorunlar olur.
Bu nedenlerle bazen web sitelerine erişilemez. İşte bu sorunun üstesinden gelebilmek için aşağıdaki uygulamayı yamanız yeterli olacaktır. Bilgisayarınızın DNS hafızası temizlenecek ve IP adresiniz resetlenecektir

Dosyayı aşağıdan indirerek bat dosyasını çalıştırmanız durumunda işlemler otomatik yapacaktır.

DNSTemizleme

Sızma Testi Nedir?

Verbis nedir Verbis’e nasıl kayıt olunur (Güncel)