in ,

Bağışıklığı artırıcı 15 süper besin listesi

Mürver: Mürver çiçek veren bitkilerden “Adoxaceae” familyasından, 30 kadar farklı türü bulunmaktadır.Siyah, mavi ve kırmızı renkte böğürtlen veren türleri bulunur. Siyah mürver tıbbi bir bitki olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır. Bu meyve antioksidanlar olarak adlandırılan besinlerle yüklüdür ve iltihapla savaşmaya yardımcı olur. Bazı laboratuvar çalışmalarında elde edilen bir ekstrenin grip virüslerini bloke ettiği görülmüştür. Sindirim sorunlarında faydaları olduğu bilinmektedir.

Mantar: Vücuda, selenyum, B vitaminleri, riboflavin ve niacin verir. Eğer vücutta selenyum düşükse, grip semptomları daha şiddetli olur. Riboflavin ve niasin bağışıklık sisteminde önemli rol oynar.

Acai üzümü: Brezilya’nın Amazon yağmur ormanlarından çıkan ve dünyada Acai Berry olarak bilinen acai üzümünün en dikkate değer özelliği koyu mor rengini veren içindeki bulunan antosiyaninlerdir. Antioksidan bakımından inanılmaz bir şekilde zengindir. Omega 3, omega 6, omega 9, A Vitamini, B Vitamin, C vitamini, E vitamini, polifenol, fitosterol, antosiyonin, demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi birçok yararlı bileşen içerir.

İstiridyeler: Virüslerle savaşta etkili olan çinkoyu içerir. Çinko, bağışıklık sistemindeki beyaz kan hücrelerini oluşturmaya ve harekete geçirmeye yardımcı olur. Ayrıca bağışıklık sisteminize, yaraları iyileştirme konusunda destek sağlar.

Karpuz: Karpuz sadece ferahlatıcı bir meyve değil, aynı zamanda glutatyon adı verilen bir antioksidana sahip. Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlarla savaşmasını sağlar. Karpuzda en fazla glutatyon, kabuğu ile kırmızı meyvesi arasında bulunur.

Buğday tohumu: Buğday tohumu besin açısından zengindir. Çinko, antioksidanlar ve B vitaminleri içerir. Buğday tohumu, lif, protein ve bazı sağlıklı yağların bir karışımı gibidir. Tariflerde, normal unun bir kısmını buğday tohumu ile değiştirebilirsiniz.

Az yağlı yoğurt: Yoğurt ve diğer fermente ürünlerdeki probiyotikler soğuk algınlığının şiddetini hafifletebilir. Ayrıca, D vitamini eklenmiştir. Araştırmalar, D vitamini düzeyi düşük olan kişilerin soğuk algınlığı veya grip olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu göstermektedir.

Ispanak: Bu süper yiyeceğin içinde çok miktarda besin mevcuttur. Bunlardan biri, vücudunuzun yeni hücreler oluşturmasına ve DNA’yı onarmasına yardımcı olan folattır. Ayrıca C vitamini, lif, antioksidanlar içerir. Ispanaktan maksimum fayda sağlamak için çok fazla pişirmeyin.

Çay: Beyaz, yeşil veya siyah farketmez, her biri hastalıklarla mücadele eden polifenoller ve flavonoidlere sahiptir. Bu antioksidanlar hücrelere zarar veren serbest radikalleri yok ederler.

Tatlı patates: Havuç gibi tatlı patatesler beta-karoten içerir. Vücutta, serbest radikallere zarar veren A vitamini haline dönüşür. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve hatta yaşlanma sürecini de iyileştirebilir.

Brokoli: Bağışıklık sistemini güçlendiren temel besinlerden biridir. A ve C vitaminleri ve antioksidan glutatyon içerir.

Sarımsak: Çiğ sarımsak, bakteriler, virüsler ve mantarlarla savaşma yeteneği sayesinde cilt enfeksiyonlarını tedavi eder. Faydalı olabilmesi için çiğ tüketmek en iyisi. Sarımsak tozu kullanmayın. Ayrıca sarımsak, kolesterolünüzü düşürmeye yardımcıdır.

Miso: Fermente soya fasulyesinden yapılan bu protein açısından zengin macun, Asya mutfağının temelidir.

Tavuk çorbası: Ev yapımı tavuk çorbası gerçekten semptomlarınızı hafifletebilir ve daha erken iyileşmenize yardımcı olabilir. Dahası, vücudunuzu grip virüsünden koruyacak karnosin adı verilen bir kimyasala sahip.

Nar suyu: Eski Mısırlılar, bu meyveyi enfeksiyonları tedavi etmek için kullanmışlar. Vücudunuzun bakterilerle ve grip dahil olmak üzere çeşitli virüslerle savaşmasına yardımcı olabilir.

Zencefil: Bu knobi kökü iyi bir antioksidan kaynağıdır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için neler yapabilirsiniz?

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için neler yapabilirsiniz?

ziya selcuk

Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak