in

2020 Dış Çekim Fotoğraf fiyatları ve yerleri

Evlilik hazırlıklarında en çok ihtiyaç duyulan kişilerden biri de düğün fotoğrafçısıdır. Ölümsüzleştirilmek istenen anların kusursuz bir şekilde fotoğraflanması, ancak işinin ehli profesyonel düğün fotoğrafçısı ile mümkündür. Düğün telaşının bitmesiyle çekilen fotoğraflara bakıldığında kötü sürprizlerle karşılaşmamak için İstanbul’un en iyi düğün fotoğrafçıları tercih edilmeli ve gerek dış mekan gerekse iç mekan çekimleri profesyonel ellere teslim edilmelidir. İşte bu doğrultuda Profesyonel Düğün Fotoğrafçılığı hizmeti veren Hikaye tadında ekibiyle yaptığımız söyleşi neticesinde oluşturduğumuz yazımızı sizlerle paylaşıyoruz.

İstanbul Düğün Fotoğrafçısı Fiyatları

Açık hava düğünleri, dış mekan çekimleri ya da kapalı mekan düğün çekimlerinde fiyatlar 750 TL ile 8000 TL arasında değişmektedir. Düğün fotoğrafçısı fiyatları düğün konseptine ve mekana göre değişmektedir. Çiftler, bütçeleri dahilinde fotoğraf çekim listelerine bakarak karar verebilirler.

İstanbul Anadolu yakası düğün dış çekim mekanları

Hıdiv Kasrı: Beykoz’daki Hıdiv Kasrı oldukça geniş bir koruda bulunur. Buradaki yürüyüş alanları, havuzların ve çeşmelerin çevresi düğün fotoğrafları dış çekim pozları için harika bir mekanlardır. Burada düğün dış mekan çekimi yapmak isteyenlerin 2,5 saat için 1500 TL ödemesi gerekir. Ancak Hıdiv Kasrı içinde çekim yapılmasına izin verilmemektedir.

Haydarpaşa Garı: Anadolu yakasında İstanbul dış çekim fotoğrafçılarının tercih ettiği mekanlardan biri olan tarihi Haydarpaşa Garı, eşsiz manzarası ile çiftlerin düğün albümlerine ayrı bir hava katıyor. Hem tarihi dokusu hem de manzarası ile düğün fotoğraflarının vazgeçilmezlerinden biri olan mekan için önceden randevu alınması gerekiyor. Haydarpaşa Garı dış çekim ücreti düğünler için yaklaşık 265 TL’dir.

Şile kumsalları: Şile’nin ormanları, parkları ve şelaleleri özellikle gün batımında daha da güzelleşmektedir. Ücretsiz olarak fotoğraf çekimi yapılabilen Şile kumsallarında yaz aylarında harika dış mekan çekimleri yapılabilir.

Beykoz kundura fabrikası: 1810’da kurulan fabrika İstanbul’daki en eski fabrikalardan biridir. Kurulduğu tarihten bu yana Osmanlı ve Türk ordusu için ayakkabı üreten fabrika koruma altına alınmış ve günümüze kadar ulaşmıştır. Tarihi dokusu ile düğün fotoğraflarına ayrı bir büyü katmak isteyenler 3 saatlik bir çekim için 2000 TL’yi gözden çıkarmalıdırlar.

Kuzguncuk Kasrı: Üsküdar’da bulunan Kuzguncuk Kasrı İstanbul dış çekim mekanları arayanların vazgeçemediği yerler arasında yer alır. Renkli sokakları, boğaz manzaralı küçük parkı, şirin evleri ve kapılarıyla düğün fotoğrafları için pek çok dekor malzemesine sahiptir. Kuzguncuk Kasrı’nda çekim yapabilmek için herhangi bir ücret ödenmesine ya da izin alınmasına gerek yoktur

Pendik dış çekim mekanları: Pendik’te oturan ve uzağa gitmek istemeyen çiftler Sultan Konağı’nı tercih edebilirler. Ayrıca Kadıköy’de bulunan Fenerbahçe Parkı ve Üsküdar’da bulunan Adile Sultan Kasrı da belli bir ücret karşılığında düğün fotoğraf çekimlerinde kullanılabilir.

İstanbul Avrupa yakası düğün dış çekim mekanları

-Emirgan Korusu: Sarıyer’de bulunan Emirgan Korusu, düğün fotoğraf çekimlerinde en çok tercih edilen mekanlardan biridir. Hem boğaz manzarası hem de köşkleriyle çiftler için oldukça cazip bir yer olan Emirgan Korusu’ndaki köşklerin içinde 2017 yılının Mart ayına kadar fotoğraf çekilebiliyordu. Beltur’dan izin ve randevu alındığı taktirde köşklere girilip çekim yapılabilir. Korudaki doğal alanlarda çekim yapmak serbesttir. Bu çekimler için hiçbir ücret alınmıyor.

-Yıldız Parkı: Beşiktaş’taki Yıldız Parkı İstanbul’da düğün dış çekim mekanları dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biridir. Yemyeşil alanları ve köşkleriyle düğün fotoğraflarına harika bir fon oluşturan Yıldız Korusu’nda çekim yapmak ücretsizdir. Ancak köşklerin içinde çekim yapmak isterseniz Beltur’dan izin almanız gerekiyor.

-Atatürk Arboretumu: Sarıyer’deki Atatürk Arboretumu, göller ve ağaçlarla kaplı bir alanda bulunmaktadır. Doğa manzarası ile özellikle yaz düğünleri için ideal bir mekandır. Atatürk Arboretumu’nda 400 – 500 TL’lik bir ücret karşılığında oldukça şık çekimler yapılabilir.

-Rahmi Koç Müzesi: Fenerbahçe Vapuru, Atlı Tramvay, DC-2 Uçak ve Moda Tramvayı gibi içine girilebilen objelerin olduğu Rahmi Koç Müzesi’nde iç mekan fotoğraf çekimi müze ziyaret saatlerine açıkken yapılabilir. Özellikle yağmurlu günler için kapalı dış çekim mekanları içinde Rahmi Koç Müzesi’nin ayrı bir yeri vardır. Müzede fotoğraf çektirmek isteyenler; gelin, damat, fotoğrafçı ve 2 kişi için 550 TL ödeme yapmalıdırlar. Rahmi Koç Müzesi’nde araç fotoğraf çekimi yerleri de vardır. Klasik ve antika arabalardan oluşan bir bölümde çekilecek düğün fotoğrafları ile harika bir konsept hazırlanabilir.

İnternetten Para Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri

Windows çözünürlük sorunu kesin çözümü