in ,

Otuzlu Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Otuzlu Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır Otuzlu yaşlarda cildimizi daha genç göstermek için bazı ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. Sandığınız kadar hiç zor değil sadece biraz dikkat etmek gerekiyor hepsi bu. Otuzlu yaşlara girdiğimizde cildimiz artık genç olmadığımızın sinyallerini bize vermeye başlar. Göz çevremiz, alın ve ağız kenarlarımızda ilk kırışıklıklar ortaya çıkar. Otuzlu yaşlara gelindiğinde üst deri kalınlaşmaya başlar ve bu da cilt yüzeyinin artık eskisi gibi pürüzsüz olmayacağı anlamına gelir. Bu yaşa kadar kullandığımız makyaj malzemeleri cilt kıvrımlarımıza sızmaya ve alerjik reaksiyonlar oluşturmaya başlar. Yirmili yaşlara nispeten kolajen üretimi azalır. Özellikle yüzümüzde, mimik noktalarında ilk kırışıklıklar oluşmaya başlar. Genel anlamda denebilir ki;  otuzlu yaşlarda cildimiz ilk zayıflık belirtilerini göstermeye başlar. Otuzlu yaşlarda cilt, ergenlik dönemindeki yağlanmalar azalacağından, kurumaya başlayacaktır, bu sizi endişelendirmesin. Unutmayın, ergenlik döneminde cildinizi ne kadar korur ve cilt tipinize uygun bakımlar yaparsanız; otuzlu yaşlarda da bunun karşılığını alırsınız. Ergenlik döneminde koruyucu güneş kremi kullanmaz; cildinizi bilinçsizce yoğun güneşe maruz bırakırsanız, genç yaşlarda hoş görünen bu bronzluk, yüksek olasılıkla otuzlu yaşlarda cilt lekesi olarak karşınıza çıkacaktır. Bu durum genç yaşlarda solaryuma girenlerde daha sıklıkla görülür.

Cilt Temizliği ve Nemlendirme

Otuzlu yaşlara merhaba dediyseniz, yapmanız gereken ilk şey, kullandığınız bakım ürünlerini yeniden gözden geçirmek. Cilt yapınıza uygun bir temizleyici ve  ardından nemlendirici kullanarak gerekli bakımın en önemli kısmını tamamlamış olursunuz. Tonik kullanırken dikkat etmeniz gerekense, cildinizin yapısı. Eğer zaten kuru bir cilt tipine sahipseniz tonik kullanmanız çok da uygun olmaz, tonik yağlı cilt tipleri için uygun bir üründür. Cildiniz yağlıysa seçeceğiniz nemlendirici mutlaka hafif normda olmalı; cildiniz kuruysa, nemlendiriciniz yoğun yağ ve nem içermelidir. Ayrıca kullanacağınız nemlendiricinin güneş ışınlarına karşı da koruyucu özellikte olmasına dikkat edin. Kullandığınız ürünler yaşlandırmayı geciktirmek amaçlıysa; vitamin C, vitamin A, koenzim Q ve meyve asidi içermesine özen gösterin. Otuzlu yaşlar, bu ürünlerin kullanılmasına başlamak için oldukça uygundur.

Peeling

Otuzlu yaşlar, eğer hala peeling yapmaya başlamadıysanız, bu uygulamaya düzenli olarak başlamak için çok uygun bir zamandır. Peeling hem oluşmaya başlayan erken kırışıklıkların yerleşmesini durdurur, hem de ciltte oluşan lekelerin tedavi edilmesine yardımcı olur. Özellikle derinin derin tabakalarında yerleştiği düşünülen lekelerde peeling işlemi, krem tedavisiyle birlikte oldukça iyi sonuç verir. Peeling üst tabakadaki hücrelerinizin soyularak atılmasını ve alttan sağlam canlı deri çıkmasını sağlar. Peeling sonrası ciltte kızarıklık, kabuklanma görülebilir, endişe etmeyin nemlendirici yardımıyla birkaç günde bu sorun ortadan kalkacaktır. Peeling sonrası güneşe çıkmamaya, çıkacaksanız da mutlaka korunmaya özen gösterin

Yaşlanmak İstemiyorsanız Yaşam Tarzınızı Değiştirin

– Beslenmenize özen gösterin
– Günde en az altı saat uyuyun
– Su tüketimi önemlidir, yeteri kadar su tüketmeye özen gösterin.
– Sigara yaşlanmayı hızlandırır, sigarayı bırakın.
– Sebze ve meyve tüketin.
– Düzenli şekilde güneş koruyucu kullanın.

Kredi sicili nasıl ve ne zaman temizlenir?

Çocuğunuzun başarılı okul hayatı için bunları yapın