in

Huawei Hangi Ülkenin Markası kurucusu kim?

Huawei Hangi Ülkenin Markası kurucusu kim?

Huawei markası; reklam ve pazarlama konusunda diğer telefon üreticilerine karşı olan dezavantajını telekomünikasyon şirketlerinin veya elektronik malzeme satucılarının birçok kampanyasına iştirak ederek kapatmasıyla bilinmektedir. Tüm bu reklam faaliyetlerine rağmen bazen ürünlerindeki kronik sorunlardan veya çeşitli yetersizliklerden dolayı müşterilerine sorunlar yaşatsa da Huawei yetkilileri; kalitelerini her geçen gün arttırarak eskiden kalan hizmet hatalarından muzdarip olan müşterikerinin gönlünü almasını bilmektedir.

Huawei’yi kim kurdu?

Aslında markayı diğer elektronik alternatiflerine göre daha az duymamıza rağmen çelişkili bir şekilde Huawei isminin geçmişi epey gerilere uzanmaktadır. Ülkemizdeki durumunu ise akıllı Huawei’nin Türkiye pazarına bir ihtimal daha az önem vermiş olmasına ve akıllı telefon rekabetinde diğer üreticilere göre biraz geri kalmasına bağlayabiliriz.

Neyse; biz her şeyden önce kısaca Huawei markasının doğuşunu ele alalım. Bunun için yeni yeni gelişmekte ve kalkınmakta olan Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitmemiz gerekiyor. O sıralarda tüm ülkeyi büyük bir sanayileşme ve kalkınma furyasına sokan hükümet yetkilileri; eskilerden kalan yetersiz olanaklara sahip telekomünikasyon ve iletişim sistemlerini de değiştirme kararı almışlar; bu yönde hizmet verebilecek olan şirketlere çeşitli teşvik paketleri hazırlanışlardır. İşte tam da böyle bir ortamdayken Huawei markası; 1987 yılında Çinli bir mühendis olan Ren Zhengfei tarafından kurulmuştur.

Huawei’nin sahibi kim?

Her ne kadar ilk yıllarda tüm fonksiyonlar dahil olmak üzere telefon ve elektronik aygıt tuşlarının üretimi ve geliştirilmesi üzerine çalışmış olsalar da diğer tüm elektronik devleri gibi zamanla Huawei’nin de faaliyet alanları sürekli genişlemiş ve durmaksızın büyümüştür. Ama bu aşamaya gelinceye kadar firma o kadar yoğun bir emek sarf etmiştir ki; günümüzdeki çok fonksiyonlu, işlevli tuşların birçoğunun ar-ge’si Huawei’ye aittir.

1987’de kurulmasından beri Huawei’nin idaresinde bazı değişiklikler meydana gelse de; bugün firmayı ön plana çıkaran en önemli özelliği çalışanlarının üzerinde pay sahibi olduğu halk şirketi olmasıdır.

Huawei Hangi Ülkenin Markası kurucusu kim?

CGN IP Nedir?

Youtube’de Yapılan İlginç Yorumlar