in

Blackpink Müzik Grubu ve Üyeleri Kimdir?

BLACKPINK ve BLΛƆKPIИK), 2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulmuş Güney Koreli kız grubudur. Grup dört üyeden oluşmaktadır: Jisoo, Jennie, Lisa ve Rosé.[1] Grup 8 Ağustos 2016 tarihinde “Boombayah” ve “Whistle” isimli iki single içeren Square One isimli single ile çıkışını yapmıştır. Eylül 2019 itibarıyla BLACKPINK, YouTube’da en çok abonesi olan müzik grubudur. Coachella festivaline katılan ilk K-Pop grubudur. Lady Gaga’yla düet yapan ilk K-pop grubudur.

1 Haziran 2016’da YG Entertainment yakında çıkış yapacak olan yeni kız grubunun üyelerini tanıtmaya başladı. İlk olarak YG sanatçıları ile düetleri bulunan Jennie’yi duyurdu.[3] 2012 yılında tanıtılıp NONA9ON’da model olarak yer alan Lisa’yı grubun ikinci üyesi olarak duyurdu.[4][5] Grubun en büyüğü olan birçok marka için modellik yapmış, bazı kliplerde yer almış ve The Producers dizisinde ufak bir rol alan Jisoo’yu da grubun üçüncü üyesi olarak duyurdu.[6][7] G-Dragon’a Without You şarkısında eşlik eden Rosé’yi de grubun son üyesi olarak duyurdu.[8] 29 Haziran’da YG Entertainment yeni grubunun resimlerini yayınlarken 4 üyeden oluşan bu kız grubunun ismini de BLACKPINK olarak onayladı.[9] YG Entertainment tarafından çıkışları Temmuz ayının sonu olarak belirtilmesine rağmen 8 Ağustos’a ertelendi.

Rosé’den başlayarak tüm grubun birlikte ve bireysel teaser görüntüleri yayımlandı.[11][12] Çıkış parçası olan “BOOMBAYAH”ın sözleri Teddy ve Bekuh Boom’ tarafından yazılmış prodüktörlüğü Teddy tarafından yapılmıştır.[13] Şarkı YG Entertainment tarafından güçlü ritim ve hızlı temposuyla yaz parçası olarak tanımlandı. “Whistle” şarkısının prodüktörlüğü Teddy ve Future Bounce tarafından yapılmış, sözleri ise yine Teddy ve Bekuh Boom tarafından yazılmıştır.[14][15][16] Klibin yönetmenliğini ise 2NE1’ın “I Am the Best” ve Big Bang’in “Fantastic Baby” kliplerinin de yönetmenliğini yapmış olan Seo Hyun Seung üstlenmiştir.[17] 8 Ağustos’ta bir tanıtım resmi ile ilk single albümün adı “Square One” olarak piyasaya sürüldü.[18] Saat 14:00’da V-App kanalında “BOOMBAYAH” ve “Whistle” yayılandıktan sonra grup görücüye çıktı.[19][20] Her iki single parçası da saat 20:00’da Güney Kore müzik piyasasına sürüldü.[21] YG Entertainment grupta liderin olmadığını çünkü üyelerin birbirine destek olmalarını istediğini belirtti.[22] Daha sonra ilk sahnelerini 14 Ağustos’ta Inkigayo’da alacakları belirtildi.[23] Inkigayoda çıkış yaptıktan 14 gün sonra ilk birinciliklerini kazandılar. Square One albümleri ile 11 Eylül’de promosyonlarının son gününde iken tekrar Inkigayo’da ödül kazandılar.

Blackpink, “Playing with Fire” ve “Stay” parçalarını içeren ikinci single albümü Square Two’yu 1 Kasım 2016 tarihinde yayımladı. Şarkının yapımcılığını Teddy ile R.Tee ve Seo Won Jin üstlendi. Grup albüm ile ilk performansını 6 Kasım’da Inkigayo’da ve 10 Kasım’da Mnet M!’Countdown’da yaptı. “Playing with Fire” şarkısı Billboard Dünya Dijital Şarkı Listesinde bir numarada yer aldı.

Blackpink youtube kanalı https://www.youtube.com/channel/UCOmHUn–16B90oW2L6FRR3A

Blackpink Üyeleri
Jisoo
Kim Ji-soo (şarkıcı, 1995)
Kim Jisoo (Hangul: 김지수): Grubun visualidir. 3 Ocak 1995 Güney Kore Seul’de doğmuştur. Çıkıştan önce çok sayıda ticari reklam filmlerinde boy göstermiş bilhassa oyuncu Lee Min Ho ile birlikte Samsonite RED reklamı ve YG Entertainment’in erkek gruplarından iKON’un Smart Uniform reklamı en bilinenleridir.[27][28] Ayrıca YG bünyesindeki grupların kliplerinde de oynamıştır; Epik High’ın “Happen Ending”[29][30] ve Hi Suhyun’ın “I’m Different”.[31][32] 2015’te aynı şirkette yer aldığı Sandara Park ve Kang Seung-yoon ile KBS dizisi olan The Producers de konuk oyuncu olarak ilk kez rol almıştır.[33]

Jennie
Jennie Kim
Jennie Kim (Hangul: 김제니): Ana rapper, ve lider vokal. 16 Ocak 1996 Yeni Zelanda doğumlu. Gruptaki en uzun stajyerlik yapan üyedir. Çıkış yapmadan önce G-Dragon’un “That XX” parçasının klibinde ve “Black” şarkısında yer almıştır.[34][35][36] Ayrıca Lee Hi’nin “Special”[37], Seungri’nin “GG Be”[38] şarkılarında yer almıştır.

Rosé
Park Chae-young
Park Chaeyoung (Hangul: 박채영): Ana vokal ve lider dansçı. 11 Şubat 1997 Yeni Zelanda doğumlu. Çocukluğunu ve gençliğini Avustralya’da geçirmiştir. YG’nin Avustralya’da yaptığı seçmeleri kazanıp Güney Kore’ye gitmiştir. G-Dragon’un “Without You” şarkısında yer almıştır. Ayrıca şarkının isminde adı yerine “? of YG New Girl Group” yazılarak gizemi Blackpink olarak çıkış yapana dek korunmuştur.[39]

Lisa
Lalisa Manoban
Lalisa Manoban (Thai: ปราณปริยา มโนบาล): Ana dansçı, Lider rapper, alt vokal ve grubun en küçüğü yani grubun maknae’si.[40] 27 Mart 1997 Tayland doğumlu. 5 yılı aşkın süredir YG Entertainment’de stajyerlik yapmıştır. GOT7’ın üyesi olan BamBam ve CLC üyesi Sorn ile çocukluk arkadaşıdır. BamBam ile We Zaa Cool dans ekibinde de birlikte yer almışlardır. YG Entertainment 2010 yılında yaptığı YG Tayland elemelerinden geçen tek kişidir. YG’nin ilk Koreli olmayan stajyeridir. Big Bang üyesi Taeyang’ın 2013 yılında yayınlanan “Ringa Linga” klibinde yer almıştır. YG’nin 2011 yılında yayınladığı “Who’s That Girl?” videosunda gizemi korunmuştur.En çok Instagram takipçisine sahip olan k-pop sanatçısıdır.

 

THY koronavirüsten dolayı iade talepleri nasıl yapılır

Çin’in casusluk uygulaması Tiktok!