in ,

Benzediği Organlara İyi Gelen Yiyecekler

Zencefil – Mide

Zencefilin mideye çok iyi geldiği bilinir. Hatta yüzyıllar öncesinde bile insanlar, kusma ve deniz tutması gibi durumlarda zencefil tüketirlerdi. Henüz bilimsel olarak kanıtlamadan önce de mideye iyi geldiği biliniyordu.

Üzüm – Akciğer

Alveollar akciğerlerimizin en büyük hazinesi. Alveoller, akciğerlerin içinde bulunur. Kılcal damarlardaki olan karbondioksiti alıp, kılcal damarlara içlerinde olan oksijeni verirler. Üzüm alveollar için faydalıdır. Akciğer kanseri riski en aza indirir. Ayrıca proantosiyanidin adı verilen bir antioksidana sahip olan üzüm, alerjik astıma da iyi gelir

Patates – Pankreas

Patates, kan basıncını düzenleyerek, pankreasın görevini daha rahat yapmasını sağlıyor. Ama en iyi geldiği konu bu değil. Tatlı patates, içerdiği yüksek B6 vitamin ile pankreas kanserinin büyümesini engelliyor.

Mantar – Kulak

Mantarı ortadan ikiye kestiğiniz zaman kulağımıza benzediğini göreceksiniz. Mantar, D vitamini içerdiğinden duyma kaybını engelleyici özelliğine sahiptir.

Domates – Kalp

Domates kalbin dostudur. Domatesin likopen bakımından zengindir.Likopen kalbin düzenli ve sağlıklı çalışması için çok önemlidir. Kalp hastalıklarına karşı savunucu özelliğe sahip. Domates aynı zamanda yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamini ise kalbe faydalıdır.

Greyfurt – Göğüs

Greyfurt, fitokimyasal madde olan limonoid içeriyor. Genelde turunçgillerde rastladığımız limonoid, kansere karşı koruyucudur.

Avokado – Rahim

Avokadoyu ortadan ikiye kestiğimizde oluşan görüntünün rahime benzediğini gözlemleyeceksiniz. Avokadonun en önemli özellikleri rahim ağzı kanserini önlemek ve hormonları düzenlemek. Size ilginç ve bir o kadar da tesadüfi bir bilgi aktaralım. Avokadonun ağaçta olgunlaşması için gereken süre 9 ay!

Ceviz – Beyin

Ceviz, folik asit, E vitamini ve omega-3 açısından en değerli kuruyemiş. Dolayısıyla beynimiz için oldukça değerli bir besin olma özelliği taşıyor.

Havuç – Göz

Havuç içerdiği beta-karotene ile gözlerimizde bulunan retinaya oldukça iyi geliyor.

Kereviz – Kemik

Kereviz, içerdiği silisyum ile kemiklere oldukça faydalıdır. Sizlere bir tesadüfü daha aktaralım: kereviz de kemik de yüzde 23 oranında sodyuma sahip.

Android Telefonlarda Kaydedilmiş Wifi Şifresini Görme

Hangi Linux Sürümünü Seçmeliyim